Tonårsfirande i byn.

 
 
 
 
 
Eftersom jag har jättemycket tid nu, eller jättemycket var väl lite å ta i, men mer nu än då jag jobbade. Så kommer ni få se mer av mig här en del igen :-) Vilket känns jättekul, har verkligen saknat att blogga.
 
Idag har vi varit på kalas för min lillasyster Emma som blev hela tretton år! Tårta, kakor och som alltid lika kul att vara hemma och träffa dom övriga i familjen :-)
 

Förlossnings berättelse.

Det hela började den 4e september ungefär vid kl 1 på natten. Hade aldrig haft några förvärkar under hela graviditeten förns då. Dom var milda och jag tänkte inte mer på det utan gick och la mig igen. Tänkte att nu får jag vara med om förvärkarna som så många har flera dagar innan förlossningen.
Sover bra tills jag vaknar av att det "klickar" till och jag känner hur lite vätska kommer. Vet inte om det är vattnet som då gått eller om det bara var lite kraftigare flytningar. Bestämmer iallafall att ringa in och berättar att jag misstänker att nu är det nog på gång, blir tillsagd att vänta och se om värkarna blir kraftigare. Så vi lägger oss och sover igen och tillslut vaknar jag av att värkarna är kraftigare och kommer var 4-5 minut. Då bestämmer vi oss för att åka in, ungefär där vid 9 på morgonen. 
Väl där så blir vi mer eller mindre tillsagd att vi kommer nog få åka hem igen för dom tycker sig inte tro att det blir någon bebis idag. Först ville dom inte heller kolla mig, dom sa för risken av infektion, men jag ville verkligen eftersom jag aldrig haft några besvär eller värkar förns nu. Så då kollar dom, och mycket riktigt, öppen 5cm.
Så det blev ingen hemresa! Utan vi beger oss ner till restaurangen och äter lite, sen tar jag mig ett varmt bad, vilket var jätteskönt.
 
 
I badet känner jag ett större tryck ner till och vill ta mig till rummet igen. Jag har inte så stor koll på tiden nu utan jag kollar helst inte på klockan då jag hört att man kan stirra sig galen på att tiden går så sakta. Men jag skulle gissa kl var 3 halv 4 då.
 
 
Sakta men säkert börjar värkarna bli allt mer starkare och tillslut får jag testa lustgasen (som senare blir min bästa vän, haha). Tiden där emellan är lite suddig då jag är helt inne i mitt och tar en värk i taget. Men minns att jag blev så glad när jag äntligen fick krysta för det var verkligen vad kroppen ville och då var det lättare att hantera värkarna. Det hela går jättebra och helt plötsligt kl 17.25 ligger han på mitt bröst. Våran fina lilla grabb. 
 
 
Kort och gott hade vi en väldigt bra och okomplicerad förlossning. Det hela gick jättebra och kalla mig konstig men jag ser verkligen framemot, eller hoppas (man vet ju aldrig) att vi får vara med om detta igen! :-)

Albert ♥

Den 4 september kl 17.25, 11 dagar före beräknat datum, bestämde sig våran lilla kille att nu var det dax att visa sig. Hela 3665 gram och 50 cm lång och det finaste vi någonsin har sett! 
 
 
Några timmar gammal på BB.