Kylig promenad med man och hund.

Det har varit riktigt kallt nu dom senaste dagarna. Som mest hade vi lite över 18 grader här i Hörnefors, men nu är vi tillbaka till 0 igen. Var ute och gick nere vid havet som inte riktigt än har fryst, men snart så.
Bytte designe på bloggen idag med. Upptäckte att den blev liten när man kollade från mobilen och när jag väl fixade det så valde jag en ny header också, sen en annan profilbild, sen....jaaa....blev en del.
 

Imorgon.

Det här med Mayafolket och dess kalender som tar slut imorgon efter att den började 11 augusti 3114 f Kr. Är något jag tycker är väldigt intressant att läsa om. Många undrar vad som kommer hända. Några tror att det är då jorden kommer gå under medans vissa tror bara att inget alls kommer inträffa. Jag vet faktiskt inte alls vad jag ska tro. Däremot tror jag inte att jorden kommer gå under, men att något kanske sker (?) Haha, jag har läst så sjukt mycket om detta och allas version om det hela så jag är väl bara så insnöad i det och kan inte sluta tycka det är fasinerande. Det är så otroligt häftigt att dom har beräknat att deras kalender ska sluta just imorgon, just imorgon då solen står på linje med Vintergatans centrum och Jorden, vilket inträffar bara vart 26.000:e år. Vilket dom omöjligt skulle ha kunnat ha räknat ut...
 
Jaa, intressant är det och bäst jag slutar babla om det. Skulle kunna sitta och skriva så mycket om detta :)
 
Vad tror ni?
 
 
 
 
 

Lägenhet.

Bild: Hobbit med Johan, Martin och Henny.
 
Idag har jag gått på stan med lillsyrran och köpt julklappar. Nu har jag bara 2 enstaka julklappar kvar. Till den ena vet jag vad jag ska köpa och den andra har jag faktiskt inte den blekaste om vad jag ska hitta på för något. Är nämligen till Morfar. Till Morfar tycker jag är svårast att hitta Julklapp till. Han har ju verkligen allt redan, och kanske inte så kul att få strumpor varje år, haha. Så ni får mer än gärna ge mig några goda råd om vad jag ska hitta på. Kanske vad ni själva ska ge? :)

Annars idag så var jag och Johan och kollade på en lägenhet. Denna är ledig nu och om vi bara ville kunde vi flytta in redan nu till veckan. Känns otroligt bra och kommer bli så kul. Längtar!!
 
 

Ärlig.

För några månader sen fick jag ett rätt så konstigt mail från en läsare. Villket jag har tänkt att ta upp nu. Inte vad hon skrev eller namn osv. Utan hur jag ser på det hela och jag hoppas du som skrev mailet läser detta.

 

Igår gick jag tillbaka i arkivet på min blogg och märkte vad mycket jag har ändras i det jag skriver jämnfört med nu. Jag skrev verkligen vad jag tänkte och brydde mig inte ett skit om vad någon annan skulle tycka. När bloggen blev allt mer större så valde jag att ta bort det lite. Vet att det är många som säger att -"Hatar bloggar som inte är ärliga!". Dom menar att vissa bloggar så får man bara läsa om allt som är bra. Fina bilder och roliga tillfällen. Som att allt är så himla perfekt i vissa bloggars liv. Jag håller med till en viss del, allas liv är väl inte perfekta. Men vad man väljer att skriva i sin blogg är upp till var och en. Det är väl klart att man inte vill skriva ut på bloggen något som verkligen gör en illa och sen veta att alla kan läsa det. Sen tycker jag att vi som läsare inte får glömma att det är faktiskt inte är vi som bestämmer om vad en annans blogg ska handla om. Eller om vad denna ska skriva. Valet är ju faktiskt enkelt, gillar du inte vad någon annan skriver så behöver du faktiskt inte läsa den :)

 

Sen till alla er andra som har bloggar. Jag vet ibland kan man känna paniken att man måste skriva hela tiden, uppdatera ofta och visa fina bilder. En blogg är till för dig själv, inte vad alla andra tycker och tänker. Iallafall så ser jag det så. Jag skriver blogg för mig själv och tycker det är kul att kunna gå tillbaka i arkivet, minnas, se bilder och komma ihåg vad man gjorde den dagen. Skriv när du kan och om vad du vill. Den dagen du känner att blogga inte är kul och att du känner dig tvingad till att skriva så gå tillbaka och fråga dig själv varför du började blogga i första början.

 

 

 


Vintern har kommit.

Från ena dag till den andra så fick vi en jäkla massa snö på backen. Så himla fint när vattnet just håller på att frysa. Gick ner och tog över 100 kort. Har blivit en massa naturbilder på slutet, men det är så otroligt kul och när det är så här fint är det inte svårt att få fina kort.